Bitcoin houdt van Kanye West en vernieuwt het streven om in 2020 president van de VS te worden.

0 Comments

Als het succesvol zou zijn, zou West de eerste pro-Bitcoin president in de geschiedenis van de VS worden.

In het kort

  • De beroemde rapper en ondernemer Kanye West heeft zojuist zijn presidentiële bod voor 2020 aangekondigd.
  • De platenproducent noemde zijn intenties voor het eerst in een MTV-toespraak in 2016, maar vertraagde de verhuizing in 2019.
  • Kanye is een bekend voorstander van gedecentraliseerde technologieën en Bitcoin en zou de eerste pro-Bitcoin president zijn als hij succesvol zou zijn in de verkiezingen van november.

De Amerikaanse rapper, liedproducent en ondernemer Kanye West heeft zojuist aangekondigd dat hij zich kandidaat stelt voor de president van de Verenigde Staten.

West, die ook de naam „Yeezy“ draagt, brak vanochtend het nieuws op Twitter, waar hij de bomaankondiging aan zijn bijna 30 miljoen volgers liet vallen.

„We moeten nu de belofte van Amerika waarmaken door God te vertrouwen, onze visie te verenigen en onze toekomst op te bouwen“, verklaarde hij op het favoriete social media platform van de huidige president. „Ik ren voor president van de Verenigde Staten! #2020VISIE.“

Dat kan goed zijn voor Bitcoin. In een interview in 2018 met de televisiepersoonlijkheid Charlamagne, noemde West zijn ontevredenheid over de stijl van de $20 biljetten, waarbij hij zei dat het hem deed denken aan slavernij en hem deed besluiten Bitcoin te gaan gebruiken.

Tot nu toe heeft de Twitter-gemeenschap grotendeels positief gereageerd op de aankondiging, en West heeft al steun gekregen van verschillende grote namen, waaronder Tesla en SpaceX-oprichter Elon Musk en eiste presidentskandidaat John McAfee.

Vier jaar in de maak

Dit is niet de eerste keer dat Kanye, een bekende voorstander van Bitcoin en andere gedecentraliseerde technologieën, aankondigt dat hij zich kandidaat wil stellen voor het presidentschap. Op de 2015 MTV Video Music Awards kondigde Kanye ook aan dat hij zich in 2020 kandidaat zal stellen voor het presidentschap. „Ik heb besloten om me in 2020 kandidaat te stellen voor het presidentschap,“ zei Kanye tijdens de jaarlijkse prijsuitreiking.

Maar deze plannen werden schijnbaar in de ijskast gezet nadat West in november vorig jaar aankondigde dat hij zich in plaats daarvan zou verkiesbaar stellen voor de verkiezingen van 2024. Ondanks dit, schijnt het Westen nu om op de vertraging gesteund te hebben, en kon nu in evenwicht worden gebracht om tegen oude vriend en medemiljardair Donald Trump te lopen.

De mensen zijn er echter niet zo zeker van dat zijn bewering oprecht is. Kanye lijkt immers zijn naam niet te hebben geregistreerd bij de Federale Verkiezingscommissie (FEC) – een federaal agentschap dat tot taak heeft ervoor te zorgen dat kandidaten zich houden aan de Federale Verkiezings Campagne Wet. West beweerde aanvankelijk dat hij had overwogen om de naam „Christian Genius Billionaire Kanye West“ te gebruiken, maar noch deze, noch zijn eigenlijke naam is geregistreerd bij de FEC.

Dit gevoel wordt weerspiegeld door de populaire Youtuber Marques Brownlee (MKBHD), die denkt dat Kanye “ misschien een klein beetje laat is voor deze verkiezing“.

Desalniettemin, indien succesvol, zou Kanye de eerste president in de geschiedenis worden met een positieve houding ten opzichte van Bitcoin, wat mogelijk verdere legitimiteit toevoegt aan de eerste en nog steeds meest populaire cryptocurrency.