Denna statistik avslöjar aktivitet i nätverket, men är inte nödvändigtvis ett mått på framtida prisförändringar.

Den nuvarande hastigheten och den kommande svårighetsjusteringen avslöjar den totala styrkan i Bitcoin-nätverket

Snabbfrekvensen för Bitcoin Evolution har nått en ny hela tiden på 129 miljoner TH / s. Den tidigare ATH var knappt 127 miljoner TH / s den 28 juli i år.

Hastratet såg en betydande nedgång efter den sista halveringen den 11 maj och sjönk till drygt 90 miljoner TH / s. Denna hastighet reverserades emellertid snabbt när gruvarbetare återupptog nätverket.

Halveringen minskade belöningen för att bryta ett enda block från 12,5 BTC till 6,25 BTC. Nedgången minskade hashratet eftersom gruvarbetare som använde föråldrad utrustning tvingades sälja lager bitcoins och stänga butiken.

Bitcoin Hashrate-graf av Blockchain

Dessa dramatiska förändringar i hashrate är inte förvånande. Gruvdrift är ett kostsamt företag, och beslut som gruvarbetare fattar kan få bestående ekonomiska konsekvenser. När priset på Bitcoin ökar ökar också belöningen för gruvdrift av ett enda block.

Ökningen av hashrate har utlöst en ökad gruvsvårighet. Svårigheter representerar komplexiteten i ekvationen som måste lösas för att bryta nästa block.

När priset på Bitcoin ökar väljer gruvarbetare att riskera ekonomi för att bryta i nätverket. Men med ökad gruvdriftaktivitet måste den inbyggda svårighetsjusteringen i nätverket nödvändigtvis också kryssa uppåt.

Den kommande svårighetsjusteringen beräknas vara nästan 10%. Justeringar av nätverkssvårigheter har haft betydande förändringar under de senaste månaderna, med den största ökningen sedan januari 2018 som ägde rum den senaste juni.

Denna statistik erbjuder dock lite information för att förutsäga framtida marknadsförändringar. Hashrate och svårigheter kan inte ange vad köpare är villiga att betala för BTC.

Dessa siffror återspeglar dock att gruvarbetare aktivt arbetar med nätverket. Detta är goda nyheter eftersom ökad nätverksaktivitet avslöjar ökningar i antagandet, vilket också kan ge framtida prisökning.