Singapore Exchange (SGX) kommer att äga en andel på 10% i den nyligen lanserade kryptobörstjänsten som lanserades av DBS – landets största bank.

Nyheten markerar en ytterligare förlängning av SGXs razzia i krypto- och blockchain-rymden som en av de mer kryptovaluta-vänliga börsoperatörerna i världen.

Singapore Exchange sätter hud i spelet

Den singaporianska bankjätten DBS tillkännagav lanseringen av sin kryptobörstjänst med namnet DBS Digital Exchange via ett pressmeddelande den 10 december. Som en del av pressmeddelandet avslöjade DBS att SGX, landets största aktie- och derivatbörs kommer att äga 10% av aktierna i plattformen.

Som en del av samarbetet planerar både DBS och SGX att säkerställa förbättrad likviditetshantering för Singapores växande digitala tillgångslandskap.

I en kommentar till samarbetet påpekade SGX-koncernchef Loh Boon Chye att börsoperatören planerar att utnyttja sin marknadsinfrastruktur och riskhanteringsfunktioner för att säkerställa framgången för DBS-kryptobörsplattformen.

Redan i september lanserade SGX i samarbete med kryptomarknadsdataaggregatorn CryptoCompare en serie kryptovalutaindex för prisdata för Bitcoin Profit och Ethereum (ETH). Även i september distribuerade börsoperatören blockchain-teknik för att utfärda ett digitalt obligationspaket på 300 miljoner dollar.

Crypto Custody and Tokenization ingår i DBS Exchange-paketet

Som tidigare rapporterats av BeInCrypto såg DBS att starta en krypto-utbytestjänst tillbaka i oktober. Enligt pressmeddelandet kommer plattformen att erbjuda vård- och tokeniseringstjänster utöver kryptovalutahandel.

Då handeln förväntas börja före slutet av året kommer DBS-börsen att stödja fyra kryptovalutatillgångar – Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH), XRP och Bitcoin Cash (BCH). Dessa kryptovalutor kommer att vara tillgängliga för handel mot fyra fiat-valutor som stöds; Singapore dollar (SGD), US dollar (USD), Hong Kong dollar (HKD) och den japanska yenen (JPY).

I en kommentar till lanseringen förklarade DBS VD Piyush Gupta:

”Den exponentiella takten för tillgångsdigitalisering ger enorma möjligheter att omforma kapitalmarknaderna. För att Singapore ska bli ännu mer konkurrenskraftigt som ett globalt finansiellt nav måste vi förbereda oss för att välkomna det vanliga införandet av digitala tillgångar och valutahandel.”

Lanseringsmeddelandet kommer också efter ett „principiellt“ godkännande av Monetary Authority of Singapore. Tidigare i december tillkännagav regeringen planer på en fond på 9 miljoner dollar för att stödja blockchain-startups i Singapore.